Indlæser...
Videbæk Fysioterapi tilbyder et bredt udvalg af træningsmuligheder i vores træningssal enten på Ørnevej eller i Nygade, samt varmtvandstræning i Lem Svømmebad.
Vi har både blandede hold samt specifikke hold og der er træningsmuligheder på klinikken for både børn og voksne.
Det er ofte motiverende at træne sammen med andre og du får måske mulighed for at møde andre du kan dele erfaringer med.
Træning kan have mange formål. Det kan være genoptræning efter sygdom og skader eller vedligeholdende træning for at bevare et funktionsniveau.
Det kan også være træning, der afhjælper smerter eller gener, motoriske vanskeligheder eller problemer med koordination eller balance.
Træning kan også have en forebyggende effekt. Der er evidens for at fysisk aktivitet forbedrer din sundhed, giver større velvære og overskud samt kan forebygge eller behandle en række sygdomme.
Du kan læse mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet.
Holdtræning er for dig der gerne vil vedligeholde eller genvinde funktionsniveau samt afhjælpe smerter.
Hos os foregår det som blandet holdtræning på små hold i en af vores træningssale. Der trænes typisk 1-2 gange ugentligt. Vi har to veludstyrede træningssale, hvor det blandt andet er muligt at træne med maskiner, på løbebånd og med frie vægte, bolde og elastikker.
På baggrund af en undersøgelse, behandling eller samtale skræddersyer fysioterapeuten et individuelt træningsprogram, der er tilpasset dig og dine problematikker. Du instrueres grundigt i øvelserne og bliver fulgt igennem hele forløbet. Til hvert hold er tilknyttet en fysioterapeut, der altid er klar til at guide og hjælpe dig gennem øvelserne i dit træningsprogram.
På holdene kommer en bred gruppe mennesker med forskellige diagnoser. Eksempelvis Parkinsons, Sclerose, artrose eller kroniske smerter. Holdene er både for dig med eller uden en henvisning fra lægen og dig, der kan træne vederlagsfrit.
Vi har mange ugentlige hold, således du har mulighed for at træne på et tidspunkt, som passer dig.
Kontakt Klinikken for mere information eller nærmere aftale.
FysioPilates er en træningsform med fokus på at styrke kroppens eget muskelkorset.
Det handler om de helt små stabiliserende muskler omkring
I FysioPilates arbejdes der med kropsholdning, kropsbevidsthed og kropskontrol gennem øvelser, der kombinerer et aktivt muskelkorset og åndedrættet.
Målet er at skabe balance mellem muskler og led og opnå styrke og stabilitet i kernemuskulaturen, så uhensigtsmæssige muskelspændinger og smerter undgås.
FysioPilates er en nænsom træningsform, hvor tempoet er sat ned, så du får tid til at mærke din krop, men også stadig kan mærke resultater.
Der arbejdes med kropsholdning, kropsbevidsthed og kropskontrol ved at kombinere vejrtrækning med små blide bevægelser for herved at skabe en balance mellem muskler og led.
Dette giver bedre stabilitet og styrke og kan dermed sænke/fjerne smerter i bækken, ryg, nakke eller skuldre.
FysioPilates er særdeles velegnet, hvis du har rygsmerter, hofte-, bækkensmerter eller nakke- skuldersmerter, men er også velegnet til dig med stress, da det mindsker unødig spænding og fysisk og psykisk stress.
Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte deltager og tilpasser træningen til de skavanker eller skader du måtte have.
FysioPilates for begyndere
På klinikken tilbydes et FysioPilates begynderforløb over 10 uger. På begynderforløbet undervises du i at lære at mærke og aktivere dit muskelkorset. Der arbejdes med øvelser hvor du både er på ryggen, maven, sideliggende, siddende og stående.
Øvelserne foregår primært med kroppens egen vægt som belastning, men vi bruger også enkelte redskaber f.eks. elastik. På begynderforløbet er det et mål, at du får et billede af, hvordan du kan overføre din viden om kroppen fra træningen til almindelig dagligdags aktivitet.
FysioPilates for øvede
FysioPilates for øvede forudsætter, at du har deltaget på et af vore begynderforløb eller har anden kendskab til FysioPilates. Det er hold for dig, der gerne vil vedligeholde din træning. Der indgår øvelser fra begynderforløbet, men du vil også blive udfordret og få nye øvelser samt møde flere redskaber.
FysioFlow er en blid træningsform, hvor der arbejdes med smidighed, bevægelighed og velvære gennem påvirkning af kroppens bindevæv - kroppens faciesystem.
Hvad er kroppens faciesystem?
Faciesystemet, eller kroppens bindevæv, udgøres af tynde hinder rundt om muskler, sener, organer og lige under huden. Faciesystemet er fyldt med nerver, således bindevævet også er et indvendigt sansesystem. Bindevævet forbinder kroppens indre strukturer fra top til tå. Du kan ikke direkte mærke dit bindevæv, men hvis du føler dig stiv og besværet eller har smerter kan det skyldes at bindevævet er tørt, stift og ufleksibelt og at glidet mellem kroppens mange strukturer, f.eks. muskler og organer, ikke foregår smidigt og let.
Træningen starter med bløde bevægelser og sving. Derefter arbejdes der med langsomme blide stræk, hvor det ikke handler om at blive længst muligt i stillingerne, men om at bevæge sig langsomt, blødt og rart - at trække vejret roligt og komme så tæt på yderstillinger som muligt. Hele kroppen arbejdes igennem og hver time afsluttes med afspænding.
FysioFlow er for ALLE, men er særlig gavnligt for dig, der er stiv og stram, vil lindre smerter eller bedre din kropslige trivsel og velvære. Træningen tager altid udgangspunkt i de enkelte deltagere og tilpasses evt. skavanker eller skader.
FysioFlow foregår på hold i vores klinik på Nygade 15.
Kontakt Vicki for mere information eller nærmere aftale.
Seniorhold er træning for dig, der vil holde kroppen i gang i et træningsfællesskab sammen med andre seniorer.
Træningen foregår på hold efter et program, der er sammensat af fysioterapeuten med hensyntagen til egne præferencer og mål med træningen. Du bliver guidet gennem dit træningsforløb i en hyggelig atmosfære.
Mål for træningen kan være at afhjælpe smerter/gener i knæ, hofte, ryg etc., forbedre balance, eller generelt vedligehold af kropsfunktioner.
Strukturen er een times holdtræning, hvor du starter med opvarmning på cykel, løbebånd eller romaskine. Derefter har du et individuelt øvelsesprogram sammensat med udgangspunkt i dit behov og dit mål med træningen.
De sidste 20 – 30 min. er der fælles træning. Det kan være balanceøvelser, elastikøvelser, gulvøvelser eller styrketræning.
Træningen foregår i Nygade 15. Der er for tiden et senior-herrehold, et senior-damehold og et blandet seniorhold.
Du kan deltage på seniorholdene med eller uden henvisning eller som vederlagsfri fysioterapi.
Kontakt Vicki for mere information eller nærmere aftale.
Bassintræning foregår på hold i Lem svømmebad, som er Danmarks største varmtvandsbassin med saltvand.
Bassintræning er en skånsom træningsform for dig, der ønsker at træne hele kroppen og opleve den bevægelsesfrihed vandet giver og det varme vands smertelindrende effekt.
Det varme vand gør det muligt at træne på trods af smerter i led og muskler og er velegnet bl.a. til dig med gigtsmerter.
Træning i vand gør dig vægtløs, så muskler og led belastes mindre, ligesom det varme vand øger kroppens bevægelighed og smidighed, så muskler og led fungerer bedre.
Fokus for træningen er øvelser til bevægelighed/mobilitet, balancetræning, koordinationstræning og decideret styrketræning.
Træningen foregår som holdtræning med fælles øvelser, men det er muligt at være med på de øvelser du kan, og springe over, hvis det bliver for svært, eller hvis en øvelse giver smerter.
Bassinet er 8 x 25 meter og har en varierende dybde fra 90 cm til 190 cm. Vandtemperaturen er 33-34 grader.
Hallen er udstyret med en trappe ned til vandet med gelænder og skridsikre trin. Der er også lift med sejl, hvilket gør det muligt at deltage også som kørestolsbruger, hvis du er selvhjulpen eller du har en hjælper med.
Holdtider: Mandage kl. 16.15 – 17 Onsdage kl. 8.30 – 9.15 og 9.15 – 10 (Lukket i skoleferier)
Du kan deltage på bassinholdene både med og uden henvisning samt som vederlagsfri fysioterapi.
Adresse: Lem svømmebad, Kirkegade 40, 6940 Lem
Kontakt Vicki for mere information eller nærmere aftale.
GLA:D® står for Godt Liv med Artrose i Danmark og henvender sig til personer med smerter i ryg, knæ og hofter på grund af artrose (slidgigt).
Det er et målrettet uddannelses- og træningsforløb, der bygger på bedst tilgængelig forskning og praksis.
Flere års erfaring med GLA:D® i Sverige og herhjemme, har vist at træning er effektiv som smertereduktion og funktionsforbedring til alle med artrose uanset graden af symptomer og at denne specifikke træning i langt de fleste tilfælde er bedre end operation, samt at holdtræning har lige så gode eller bedre effekter på artrosesymptomerne end håndkøbsmedicin.
Al GLA:D® træning foregår på hold under vejledning af en GLA:D uddannet fysioterapeut og tilpasses dit funktionsniveau.
GLA:D® Knæ & Hofte
Oplever du smerter i knæ ved belastning, kortvarig ledstivhed (særligt ved igangsætning), nedsat bevægelighed og manglende stabilitet i leddet – eller smerter på hoftens yderside, dybt ind i lysken eller på inder- eller ydersiden af låret, nedsat bevægelighed i hofte, f.eks. svært ved at komme ind/ud af en bil, tage strømper på, rejse og sætte dig, gå på trapper – så vil GLA:D® Knæ- og Hofteforløbet være noget for dig.
GLA:D® Knæ & Hofte forløbet er på 8 uger og foregår på små hold her på klinikken og består af:
Få mere information på Glaid.dk
GLA:D® Ryg
Et tilbud til dig, der er besværet af længerevarende eller tilbagevendende lænderygsmerter.
Det er ikke KUN et tilbud til dig med artrose, som GLA:D® Knæ- og Hofteforløbet, men et tilbud til dig, hvor lænderygsmerterne påvirker din livskvalitet og din hverdag mærkbart eller til dig, der har svært ved at håndtere smerterne og de konsekvenser smerterne har.
GLA:D® Ryg er IKKE for dig med akutte rygsmerter, tryk på nerveroden, en aktiv gigtsygdom eller anden sygdom, der medfører rygsmerter. GLA:D® Ryg er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet.
GLA:D® Ryg-forløbet er på 9 uger og foregår på små hold her på klinikken og består af:
Få mere information på Gladryg.dk
Det kræver ikke lægehenvisning for at deltage i GLA:D® Knæ- og Hofteforløbet eller GLA:D® Ryg-forløbet.
GLA:D Knæ & Hofte
kr. 2195
GLA:D Ryg
kr. 2495
Mulighed for tilskud til træningen fra Sygeforsikringen Danmark.
Klik her for at se hele priselisten.
Balancehold er enten holdtræning på balanceholdet, hvor der er fokus på at træne balance og styrke muskler og led eller individuel træning efter aftale.
En god balance gør hverdagens gøremål lettere og øger sandsynligheden for, at du bliver på benene, hvis du snubler eller glider.
Du bruger f.eks. din balance, når du bøjer dig forover, tager tøj af/på, går tur – især på ujævnt terræn, eller rækker op for at nå noget på en høj hylde.
Når du skal holde balancen, bruger du 3 sanser, Vigtigst af de 3 er vestibulærsansen, men du bruger også muskel-/ledsansen og synssansen.
Vestibulærsansen sidder i det indre øre og fortæller os om hvor hovedet er i forhold til kroppen og om rotation og acceleration – altså hvad der er op og ned, om vi snurrer, ruller eller slår kolbøtter.
Muskel-/ledsansen består af små sanseceller i muskler og led, der fortæller os om muskler og led er spændte eller bøjet/strakte og om hvor dine arme og ben er i forhold til kroppen og din krop i forhold til tyngdekraften. Muskel-/ledsansen er med til at styre kroppens bevægelser og finde ud af hvor meget kraft du skal bruge til den enkelte bevægelse.
Synssansen hjælper dig med at orientere dig i et rum og fortæller dig om du står stille eller er i bevægelse.
For en god balance er stabilitet også vigtig, dvs. at musklerne arbejder sammen for at skabe stabilitet rundt om leddene. Balancen udvikles ikke af sig selv. Jo mere vi bruger kroppen og udfordrer balancen jo bedre bliver den. En dårlig fungerende balance kan medføre svimmelhed, ubehag ved gyngetur, køresyge og usikker gang.
Balanceholdet er holdtræning til dig, som har nedsat balance og ønsker at forbedre eller vedligeholde din balance.
Individuel balancetræning kan aftales, hvis der er behov for dette.
Kontakt Klinikken for mere information eller nærmere aftale.
Parkinsontræning er særlig tilrettelagt træning for dig, der er diagnosticeret med Parkinsons. Træningen er varieret og har som formål, at bevare færdigheder og forebygge fald.
Der trænes kondition, styrke, smidighed og balance. Træningen giver sved på panden og kan foregå både stående, liggende på gulv og/eller siddende på stol.
Der er evidens for, at motion forbedrer evnen til at optage dopamin. Dopamin regulerer vores lystfølelse og påvirker både livsglæde og bevægelighed.
Har du Parkinsons har du nedsat produktion af dopamin. Regelmæssig træning er derfor vigtig sammen med din medicin, for at øge dopamin i kroppen og derved forbedre din livsglæde og dagligdags funktion.
Få mere information på Parkinsonforeningen.dk
Parkinsontræning foregår på hold i vores klinik på Nygade 15 eller som individuel træning enten på Ørnevej 1A eller i Nygade 15.
Træningen er både for dig med eller uden henvisning fra lægen og dig der kan træne vederlagsfrit.
Kontakt Klinikken for mere information eller nærmere aftale.
Graviditetstræning hos Videbæk Fysioterapi henvender sig både til dig, der gerne vil motionere sammen med andre under graviditeten og dig med smerter og gener under din graviditet.
Under en graviditet gennemgår kroppen løbende store forandringer og er under stor belastning, men heldigvis betyder det ikke du behøver stoppe med at motionere.
Undersøgelser viser at fysisk aktive gravide har færre komplikationer under fødslen end mindre aktive kvinder og at det at være fysisk aktiv gavner både mor og barn.
Du kan deltage i træningen i alle faser af din graviditet. Træningen skal styrke din krop, så den bliver klar til fødslen og øvelserne tilpasses den gravide krop og de enkelte deltagere på holdet. Træningen består af stabiliserende træning og styrketræning for bækkenbund samt kroppens små og store muskelgrupper. Graviditetstræning foregår på små hold og oprettes som små forløb på 4-6 x træning af 1 times varighed.
Årsagerne til bækkensmerter kan være mange, selvom symptomerne ligner hinanden.
Uheld eller fald, f.eks. at man lander på bagdelen eller siden, kan give bækkensmerter, hyppigst pga. fejlstillinger eller dysfunktion af bækkenets led.
Forandringerne i bækkenet under graviditet kan også give bækkensmerter.
Smerter i bækkenet kan vise sig f.eks. ved smerter bagpå ved korsbenet, i ballerne, foran ved skambenet/symfysen, i lysken eller ned i låret.
Graviditetsbetingede bækkensmerter – tidligere kaldt bækkenløsning, opstår, når kroppen begynder at udskille hormoner, der skal gøre ledbåndene i og omkring bækkenet klar til at give sig under fødslen. Disse hormoner udskilles oftest fra 26. graviditetsuge og op til 6 måneder efter endt amning. Der stilles større krav til musklerne i og omkring bækkenet for at få leddene i bækkenet til at fungere optimalt og det er ikke ualmindeligt, at ledbånd og muskler i den periode overbelastes med fejlstillinger i bækkenet til følge.
Når samspillet mellem muskler og led ikke længere er som kroppen er vant til kan det give smerter.
Behandlingen af bækkensmerter indebærer ofte manuel behandling af muskler og led i specielt bækkenområdet, men kan strække sig fra fod til nakke, da bækkenområdet er centralt for hele kroppens funktion. Det vil ofte være gavnligt med øvelser/træning for at styrke samspillet mellem muskler og led. Vi har på klinikken i mange år haft gode resultater med behandling af bækkensmerter uanset årsag.
Få mere information om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet for gravide.
Kontakt Nicoline for mere information eller nærmere aftale.
Efterfødselstræning hos Videbæk Fysioterapi er for nye mødre, der gerne vil i form igen og genoptræne kroppen efter graviditet og fødsel.
Under graviditet og fødsel sker der mange forandringer med kroppen. Muskler og led påvirkes og især bækkenbund, mave og lænd bliver udsat for stor belastning. Dit tyngdepunkt har været anderledes under graviditeten og kaloriebehovet har været større så du måske også har fået en ekstra vægtstigning. Undersøgelser har vist, at fysisk aktivitet efter graviditeten fremmer både den fysiske og psykiske sundhed for mor og barn.
Træningen har fokus på at styrke bækkenbunden og de dybe mavemuskler og vil indeholde stabilitetstræning, styrketræning og konditionstræning. Træningen bliver tilpasset mødrene, der er på holdet samt de gener vi generelt kan få, når vi bærer rundt på vores lille barn, samt de problematikker, som kan opstå ved graviditet og fødsel uanset om det er en vaginal fødsel eller et kejsersnit.
Du kan starte træningen 8 uger efter fødslen. Træningen foregår på små hold og er oftest et forløb på 6 x træning af 1 times varighed. Baby er naturligvis velkommen.
Få mere information på Sundhed.dk
Yoga - Stræk & Stabilitet er motion og mindfullness, det er velvære både fysisk og mentalt.
Yoga handler om at kunne bevæge kroppen og samtidig være nærværende. Det er en træningsform, hvor fysiske øvelser kobles med opmærksomhed på dit åndedræt.
I træningen arbejder vi med balance, smidighed, stabilitet, styrke, holdning og koordination – og generelt med at øge kropsbevidsthed og opmærksomhed. Åndedrættet indgår som den røde tråd i træningen.
Træningen/yogapraksis tager primært udgangspunkt i Hatha Yoga, men er også inspireret af andre yogaformer og pilates.
Yoga er ikke religiøst eller mystisk, men det handler i bund og grund om at være til stede i det du gør, lige nu og her.
Forskning viser, at yoga kan lindre stress, forbedre din fysiske og mentale sundhed, søvn, mobilitet og balance.
Der er desuden fundet evidens for, at yoga kan mindske ryg og nakkegener.
Ligesom ved anden fysisk træning kan yoga også sænke hjerterytmen, åndedrætsfrekvensen og dit blodtryk samt mindske uro.
Yogapraksis er af 1 times varighed og starter med en kort centrering, hvor du kommer til stede og gør dig klar til yoga. Herefter er der ca. 45 minutter med øvelser og praksis sluttes af med ca. 10 minutters afspænding.
Yoga - Stræk & Stabilitet foregår på hold i vores klinik i Nygade 15.
Kontakt Marianne for mere information eller nærmere aftale.
Cookie Politik
Ved at klikke på "Acceptér" eller hvis du fortsætter med at benytte denne webside, accepterer du brugen af cookies fra Videbaek-Fysioterapi.dk og tredjeparter samt andre lignende teknologier for at vi kan forbedre din browseroplevelse, analysere og måle dit engagement med vores websted.
Læs mere