Indlæser...
På klinikken har vi en bred erfaring med behandling af gener og lidelser i bevægeapparatet. Det vil sige problemer som udspringer fra muskler, led, nervesystem, kredsløb, kropsholdning og vejrtrækning.
Vi har en helhedsorienteret tilgang til fysioterapi. Vi ved at krop og hjerne ikke nødvendigvis kan adskilles og at gener i din krop kan stamme fra både fysiske og psykiske belastninger.
Vi forsøger at få et nuanceret billede af din problematik for bedst muligt at kunne vejlede dig og behandle din gene eller skade.
Du vil derfor opleve, at fysioterapeuten i forbindelse med undersøgelsen, foruden at spørge ind til hvordan din skade eller gene er opstået, også kan spørge ind til:
Efter en fysioterapeutisk undersøgelse, der medvirker til at afdække årsagen til dit problem, tilrettelægges i samarbejde med dig et behandlings- eller træningsforløb på klinikken.
Manuel behandling kan bestå af:
Til den manuelle behandling benyttes flere af de her nævnte metoder, fra bløde tryk og træk til manipulationer.
Vejledning: Al vejledning tager udgangspunkt i din skade/gene. Vi vejleder dig i hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv med at få det bedste udbytte af behandlingen og hvis det er muligt undgå at det sker igen.
Kontakt Klinikken for mere information eller nærmere aftale.
Genoptræning kan foregå som træning i vores træningscenter, som er indrettet med henblik på netop genoptræning. Du får et individuelt træningsprogram tilrettelagt efter de problemer, vi fandt under den fysioterapeutiske undersøgelse og eventuelle behandling.
Ofte vil du mærke en øjeblikkelig effekt af træningen. Nogle har dog en forbigående opblussen af deres symptomer, dette er helt normalt og erstattes ofte hurtigt af bedring i symptombilledet. Blivende forandringer i musklerne tager tid, du skal regne med at træne i mindst tre måneder. Vores erfaring er, at langt de fleste bliver rigtig glade for træningens effekt og fortsætter i længere tid.
Vi instruerer dig grundigt i øvelserne og følger dig i hele træningsforløbet. Dette sikrer at programmet hele tiden er optimalt for dig og at der er en løbende progression i træningen.
Træningen foregår sammen med andre på et af vore mange hold. Holdene kan have op til 8 deltagere.
Træningen kan også bruges forebyggende. På den måde kan du minimere sandsynligheden for at generne kommer igen.
Fysisk aktivitet giver større velvære i din dagligdag. Du vil få mere energi samt et større overskud og du vil kunne forebygge livsstilssygdomme.
Kontakt Klinikken for mere information eller nærmere aftale.
Hjemmebehandling tilbydes hvis du ikke er i stand til at modtage fysioterapeutisk behandling på klinikken på grund af din sygdom, dit handicap eller din skade. Vi tilbyder behandling og/eller træning i eget hjem, på plejehjem eller boinstitutioner.
Behandling/træning i eget hjem kan du modtage med eller uden en henvisning fra egen læge eller som vederlagsfri fysioterapi.
For at få behandling med sygesikringstilskud eller vederlagsfri behandling i dit eget hjem, er det nødvendigt, at egen læge vurderer om din helbredsmæssige tilstand medfører, at du ikke selv kan transportere dig til klinikken. Din læge kan herefter skrive en henvisning til behandling i eget hjem.
Vælger du fuld egenbetaling, altså behandling uden for sygesikringen, skal du forvente dels at betale honorar for behandlingen dels kørselsgodtgørelse. Som udgangspunkt kan fysioterapeuterne tilbyde de samme ydelser i dit hjem, som på klinikken.
Kontakt Klinikken for mere information eller nærmere aftale.
Vederlagsfri fys er målrettet personer med svært fysisk handicap samt personer med en progressiv sygdom, der endnu ikke har udviklet et svært fysisk handicap.
Formålet med den fysioterapeutiske indsats er at forbedre funktioner, vedligeholde funktioner eller forhale forværring af funktioner.
Målsætningerne for den vederlagsfri fysioterapi:
Udgangspunktet for Sundhedsstyrelsens vurdering af om en person har et svært fysisk handicap, er følgende afgrænsning:
- En person, som kan klare sig selv indendørs i døgnets 24 timer uden hjælp eller hjælpemidler til den daglige personlige livsførelse, har ikke et svært fysisk handicap -
Personer med svært fysisk handicap, inkluderer personer, som opfylder følgende krav:
For personer med et svært fysisk handicap kan fysioterapi foregå individuelt eller på hold eller som en kombination. Fysioterapeuten vurderer hvilket tilbud, der er relevant og i hvilket omfang.
Personer med funktionsnedsættelse som følge af en progressiv sygdom, inkluderer personer, som opfylder følgende krav:
Som udgangspunkt henvises til max. 1 individuel behandling/undersøgelse om året, resten skal foregå på hold.
Sundhedsstyrelsens Vejledning om adgang til Vederlagsfri Fysioterapi kan ses her.
Kontakt Klinikken for mere information eller nærmere aftale.
Traumebehandling består dels af manuel traumebehandling og TRE.
Traumer kan sætte sig i kroppen som sygdom eller fysiske gener.
Hændelser som færdselsuheld, slag- og faldskader – f.eks. hjernerystelse. Fysiske skader efter uheld, der har medført kroniske smerter og smertemønstre. Livsforandrende sygdom. Stress med symptomer af kronisk udmattelse og søvnforstyrrelser eller diffuse smertemønstre efter voldelige overfald eller overgreb, er alle hændelser som kan udfordre vores nervesystems evne til at restituere og genvinde ressourcer.
Når vi rammes af sygdom, stress eller traumer kan fysiske og psykiske symptomer ændre det liv, vi kender og gøre det svært at leve, som vi tidligere var i stand til.
På klinikken tilbyder Rasmus og Sebrina traumebehandling med hvert deres udgangspunkt.
Rasmus arbejder primært manuelt med traumearbejde.
Hans behandlingsmetode har udgangspunkt dels i ”Senthes”, som er en manuel metode, der er særlig udviklet til at tage sig af fysiske symptomer afledt af stress- og/eller traumehændelser og dels af ”Z-Health”, som er et trænings- og behandlingssystem hvor der arbejdes med samspillet mellem hjerne, nervesystem, krop/sanser og åndedræt for at genvinde kontrol over bevægeapparatet.
Senthes teknikken søger at hjælpe i det fysiske symptomfelt. Den manuelle teknik er udformet til at støtte dit nervesystems iboende reguleringsfærdigheder. Senthes er antydningens kunst. Med bevidst og klar hensigt, i præcis afstemte berøringer, guides dit nervesystem til en bevægelse mod forløsning og større færdighed i at rumme stress- eller traumetilstande.
Traumebehandlingen sigter på at støtte nervesystemet. Således at det bliver muligt at rumme det, som tidligere var sensorisk "urummeligt". I sådan en proces vil der etableres nye spor i nervesystemets evne til regulering.
Den manuelle behandling åbner endvidere mulighed for, at du etablerer en mere bevidst forståelse og tilgang til din krops ofte nonverbale, men fysiske reaktioner. Når man forløser en stress- eller traume ”blokering” kan det vække den følelse nervesystemet havde svært ved at rumme, derfor kan der også blive talt om traumet, dette hjælper med til at forbinde vores tanker med vores følelser, så kroppen spiller mere sammen med vores tanker.
Lang de fleste, der får en hjernerystelse, vil opleve, at de symptomer der måske er de første 1-4 uger, vil gå i sig selv igen.
Den nyeste forskning viser, at tidligere anbefalinger med at holde sig i ro uden lys, lyd og skærm, samt blive vækket hver 3. time ikke er optimalt.
De første 4 uger, er det derimod vigtigt at du holder dig aktiv i det omfang du kan. Det vil sige du ikke får forværring af evt. hovedpine, synsforstyrrelser, svimmelhed, lyd- og lysfølsomhed og andre ændringer i kropslig, kognitiv eller følelsesmæssig tilstand. Det er ok at se TV og høre radio/musik. Det der sætter grænsen for din aktivitet, er hvis du mærker forværring eller nye symptomer, så skal du tage en pause – dvs. forholde dig i ro uden skærm eller lyd indtil symptomerne er væk igen.
At sove meget er ikke hensigtsmæssigt. Det anbefales fortsat at det er en god ide at nogen holder øje med den skadede de første par nætter, dog uden at stresse vedkommende ved at vække personen hele tiden.
Er der gener efter 4 uger betragtes det som værende PCS, der står for Post Commotio Syndrom, hvilket på dansk betegnes som senfølger efter hjernerystelse.
Vi anbefaler i så fald, at du bliver undersøgt af en fysioterapeut med kompetencer i behandling af hjernerystelse - her på klinikken Rasmus, med henblik på behandling eller genoptræning af din skade.
Det er vigtigt at tage udgangspunkt i, at de symptomer du mærker er reelle og at du ikke ”bare kan tage dig sammen”. Det er ikke unormalt at have en eller flere gener af kropslig, kognitiv eller følelsesmæssig karakter. Behandling eller genoptræning kan ofte få symptomer til væsentligt at blive reduceret eller helt at forsvinde.
PCS og stress har mange fælles symptomer f.eks. hovedpine og eller svimmelhed. Svære tilfælde af PCS kan også medføre en stresstilstand pga. frustrationer over situationen, økonomiske udfordringer, manglende accept fra omgivelserne eller andet.
Det vigtige er at få nervesystemet til at slappe af, da kroppen og hjernen så bedre kan modtage og bearbejde information, hvilket er vigtigt for genoptræningen.
Det kan være et komplekst puslespil at få hjernen genoptrænet. Det er derfor ofte således, at det er nødvendigt med flere forskellige indgangsvinkler. Oftest vil test og behandling bl.a. bestå af manuel fysioterapi, samtale om situationen og om mestringsstrategier, Z-Health, og traumebehandling. Vi kommer således omkring det fysiske, psykiske/mentale og neurologiske plan. Det er ikke et ”Kvik Fix”.
Hvorfor får nogle mennesker følger efter hjernerystelse? Her har alder og køn bl.a. indflydelse – jo ældre du er eller hvis du kvinde jo større risiko. Har du tidligere haft en hjernerystelse eller har du stress, angst, ADD/ADHD er der også større risiko for at få følger efter en hjernerystelse.
TRE er spændings- og traumeforløsende øvelser og er udviklet af David Berceli, PH.D. og international ekspert inden for stress, traumer og konflikthåndtering.
TRE består af 7 simple øvelser, der får kroppen til at slippe spændinger i bindevæv og muskler. Kroppen ryster og vibrerer – også kaldet neurogen tremor, således nervesystemet beroliges og kroniske spændinger, traumer eller stress kan forløses.
TRE er hjælp til selvhjælp og særligt velegnet til at mindske gener ved sclerose og gigtsygdomme, men kan være gavnlig for ALLE da metoden aktiverer en medfødt evne (rysten eller vibration) til at regulere kroppens og psykens spændingsniveau.
For dig der gerne vil træne på et hold, har vi et forløb der består af 5 x træning med max 4 deltagere.
Forløbet er hjælp til selvhjælp. Her lærer du metoden og øvelserne at kende, således du fremadrettet selv kan benytte dem hjemme.
For dig, der gerne vil arbejde med metoden og øvelserne alene sammen med fysioterapeuten kan du også få individuel behandling.
Få mere information hos TRE-Danmark og Scleroseforeningen.
Kontakt Rasmus angående Traumebehandling.
Klinikken samarbejder med fysioterapeut Sebrina Schøn Odde, der er TRE instruktør.
Der kan derfor oprettes TRE-forløb eller individuelle TRE behandlinger efter aftale.
Kontakt klinikken for mere information.
Akupunktur har sine rødder i kinesisk naturfilosofi og har været brugt i mere end 5000 år.
Formålet med akupunktur er at genoprette energiubalancer i kroppen vha. specifikke akupunkturpunkter.
Smerter og spændinger i bevægeapparatet kan ifølge denne filosofi være tegn på ubalance.
Den klassiske akupunktur er blevet suppleret med en medicinsk/naturvidenskabelig tilgang og behandlingerne her på klinikken er baseret på en helhedstankegang med afsæt i kroppens anatomi, fysiologi og neurologi, samt en nutidig smerteforståelse.
Akupunktur benyttes oftest som supplement til den øvrige fysioterapeutiske behandling.
På klinikken benyttes Smertelindrende akupunktur.
Smertelindrende akupunktur foregår ved at stikke tynde nåle ind i hud og muskler i akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen. Nålene stimulerer nervesystemet og dette kan medføre smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne.
Kontakt Rasmus for mere information eller nærmere aftale.
Z-Health tager udgangspunkt i samspillet mellem hjerne, nervesystem og krop herunder synssans, balancesans (vestibulærsans), muskel-ledsans (proprioceptivsans) og vejrtrækning.
Er der balance mellem alle områder, kan kroppen bevæge sig smertefrit og effektivt, men findes der derimod ubalance i nogle områder kan det medføre skader, smerter, overbelastninger eller uhensigtsmæssig kropsholdning og manglende psykisk overskud.
Z-Health er et trænings- og behandlingssystem, hvor nervesystemet bruges til at genvinde kontrol over bevægeapparatet, overvinde smerter, få overskud og forbedre fysiske præstationer.
En behandling med Z-Health starter med at kroppen undersøges for ubalancer. Der kan indgå undersøgelse af øjnenes samsyn, kroppens smidighed og bevægemønster, balance, reaktionsevne, hørelse, følesans og åndedræt.
I forløbet ses der på, hvordan kroppen reagerer og hvordan hjernen bearbejder og fortolker information. Herefter vil du typisk få øvelser for øjne, balance, smidighed og åndedræt.
Z-Health er særlig velegnet til smertehåndtering, følger efter hjernerystelse der varer mere end 3-4 uger (PCS), skader hvor det typisk er den samme side der rammes eller uforklarlige smerter.
For mere information kan vi referere til ZhealthEducation.com (er på engelsk).
Be Activated behandling består i en test af enkelte muskler, for at afklare om kroppen gør det den er designet til – altså om musklerne aktiveres korrekt.
Filosofien bag denne behandlingsform er at din krop har to prioriteter for at overleve:
1: At trække vejret – for at få ilt til cellerne så de kan forbrænde energi. (Vigtigste muskel til funktionen: Diafragma, mellemgulvsmusklen eller åndedrætsmusklen).
2: At kunne bevæge hoften, så vi kan skaffe føde eller fjerne os fra en trussel. (Vigtigste muskler til funktionen: Psoas og Gluteus Maximus / hoftebøjer og ballemuskel).
Hvis kroppen oplever gentagne stressbelastninger eller skader/chok, er der risiko for, at nogle af musklerne ikke arbejder som de skal, for at kroppen kan fungere optimalt. Er det tilfældet vil kroppen forsøge at bruge andre muskler, at kompensere for så at sige, at overleve. Det virker i kortere eller længere perioder, men er ikke optimalt og kan medføre overbelastninger, da musklerne så arbejder forkert eller mere end de er designet til. Kroppens kompensationsmønstre.
Hvis det viser sig, at musklerne ikke arbejder på en hensigtsmæssig måde, aktiveres musklerne ved at trykke på forskellige punkter på kroppen - også kaldet Neuromuskulær aktivering. Resultatet kan være færre smerter, mindre stress, større styrke og fleksibilitet i muskler og led.
Kontakt Rasmus for mere information eller nærmere aftale.
Cookie Politik
Ved at klikke på "Acceptér" eller hvis du fortsætter med at benytte denne webside, accepterer du brugen af cookies fra Videbaek-Fysioterapi.dk og tredjeparter samt andre lignende teknologier for at vi kan forbedre din browseroplevelse, analysere og måle dit engagement med vores websted.
Læs mere